بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
ایسنا/مازندران استاندار مازندران با تاکید بر اهمیت نقش زنان مازندرانی در جامعه کنونی، درباره نقش و جایگاه زنان در تاریخ شمال، بیان کرد: زنان در شمال کشور، به ویژه در مازندران، همواره نقشی پویا، پرتلاش و اثرگذار داشته اند؛ چه در عرصه های اقتصادی و کشاورزی، چه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی. تاریخ این منطقه، سرشار از نمونه های زنان کنشگر و مقاومی است که در سایه سکوت تاریخ نگاری رسمی کمتر دیده شده اند.
نخستین همایش «زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال- مازندران)» با همت دو انجمن «زنان پژوهشگر تاریخ» و «انجمن ایرانی تاریخ» پس از گیلان و گلستان اردیبهشت امسال در ساری برگزار می شود.
نماینده عالی دولت وفاق ملی در مازندران در گفت وگو با ایسنا درباره ضرورت برگزاری همایش، جایگاه نهادهای مدنی در مازندران، تشکیل دفتر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در استان صحبت کرد و به برخی پرسش های دیگر پاسخ داد.
همایش ها بسترساز تغییرات پایدار
میزبانی مازندران از همایش زن در تاریخ محلی ایران را می توان یکی از راهبردهای افزایش توجه و توسعه نقش زنان در جامعه امروز دانست. «مهدی یونسی رستمی»، استاندار مازندران، برگزاری همایش را فرصتی ارزشمند برای تعامل و تبادل اندیشه خوانده و درباره اهمیت آن می گوید: همایش ها فرصتی ارزشمند برای تبادل اندیشه، هم افزایی علمی و ایجاد شبکه های ارتباطی میان پژوهشگران، فعالان مدنی و مسئولان اجرایی اند. این گردهمایی ها نه تنها به غنای علمی و فرهنگی جامعه کمک می کنند، بلکه در سطح عملی نیز می توانند بسترساز تغییرات مثبت و پایدار باشند؛ به ویژه وقتی به مسائل بومی و منطقه ای بپردازند.
نهادهای مدنی بازوان ایجاد گفتمان اجتماعی و پیگیری مطالبات مردمی
استاندار مازندران دیدگاه خود نسبت به نهادهای مدنی را این گونه تشریح کرد: نهادهای مدنی بازوی توانمند جامعه در پیگیری مطالبات مردمی، ارتقاء آگاهی عمومی و ایجاد گفتمان اجتماعی اند.
وی در پاسخ به این پرسش که جایگاه نهادهای مدنی استان را چگونه ارزیابی می کنید؟، می گوید: در استان مازندران، اگرچه نهادهای مدنی در سال های اخیر رشد کمی و کیفی داشته اند، اما هنوز تا دستیابی به جایگاه واقعی و أثرگذار خود نیازمند حمایت، تقویت ظرفیت ها و گشودگی بیشتر فضای مشارکت اجتماعی اند.
زنان؛ ایستاده در برابر چالش ها و سکوت تاریخ نگاری رسمی
زنان مازندران از گذشته تا امروز نقشی پررنگ در تمامی رخدادهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشته اند، چرایی این امر به عوامل متعددی ازجمله فعالیت زنان در کشاورزی و دامداری، تبادلات اجتماعی جوامع محلی کوچک و شهرها و نقش زنان در اقتصاد خانواده بازمی گردد.
یونسی رستمی با تاکید بر اهمیت نقش زنان مازندرانی در جامعه امروز، درباره نقش و جایگاه زنان در تاریخ شمال، بیان می دارد: زنان در شمال کشور، به ویژه در مازندران، همواره نقشی پویا، پرتلاش و اثرگذار داشته اند؛ چه در عرصه های اقتصادی و کشاورزی، چه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی؛ تاریخ این منطقه، سرشار از نمونه های زنان کنشگر و مقاومی است که در سایه سکوت تاریخ نگاری رسمی کمتر دیده شده اند. امروز نیز زنان شمال، با وجود چالش ها، نقشی جدی در توسعه منطقه دارند.
ضرورت تشکیل دفتر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در مازندران
چنانچه به تاریخ مازندران و اثرگذاری اجتماعی زنان در دهه های اخیر نگاه کنیم، به نظر می رسد امروز تشکیل دفتر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در مازندران یک ضرورت است.
نماینده ارشد دولت وفاق در استان مازندران بر این مساله تاکید کرده و می افزاید: با تشکیل دفتر انجمن در استان کاملاً موافقم. تشکیل دفتر انجمن می تواند بستری برای مستندسازی نقش تاریخی زنان، ترویج مطالعات زنان و احیای روایت های فراموش شده باشد. این اقدام به انسجام پژوهشگران زن، تولید دانش بومی و پیوند میان دانشگاه و جامعه کمک می کند.
نقش کلیدی استانداری مازندران در تسهیل مجوز و ایجاد فضای فعالیت فرهنگی
نخستین همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال- مازندران) طی دو روز در اردیبهشت 1404 برگزار می شود، استانداری مازندران از نخستین نهادهای حامی برگزاری این رخداد بود که به گفته استاندار مازندران «با تمام ظرفیت های استان به استقبال این رویداد ملی، علمی و فرهنگی در ساری» می رود.
یونسی رستمی درباره همکاری استانداری مازندران در برگزاری همایش، اظهار می کند: استانداری می تواند جهت فراهم آوردن فضای مناسب برای فعالیت های انجمن، تسهیل مجوزهای لازم و نیز پیوند دادن این نهاد با دیگر دستگاه های اجرایی، نقش کلیدی ایفا کند. همچنین گنجاندن رویکرد جنسیت محور در سیاست گذاری های فرهنگی می تواند موجب پویایی بیشتر این حرکت شود.
برگزاری همایش؛ بستر طرح مطالبات زنان و دیده شدن توانمندی های آنان
برگزاری این همایش را می توان بسترساز رشد نقش زنان در جامعه دانست. نماینده عالی دولت در مازندران، در پاسخ به این که برگزاری همایش چطور می تواند به رشد نقش آفرینی زنان و توسعه بستر فعالیت آنها در جامعه مازندران کمک کند؟، یادآور می شود: همایش می تواند بستری برای دیده شدن توانمندی های زنان، طرح مطالبات آنان و نیز ایجاد تعامل میان دانشگاه، دولت و جامعه مدنی باشد. این رخدادها در کنار تولید دانش بومی، می توانند به ارتقاء جایگاه زنان و گسترش زمینه های فعالیت آنان در سطوح مختلف اجتماعی کمک شایانی کنند.
انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ، نخستین همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال- مازندران) را با همکاری نهادهایی ازجمله معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، باشگاه اندیشه، انجمن ملی زنان کارآفرین، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشر تاریخ ایران و انجمن ایرانی مطالعات زنان در محورهای گوناگون برگزار می کند.
این همایش طیف گسترده ای از موضوعات حوزه زنان را در 21 محور موضوعی ازجمله زنان و تاریخ نگاری، زنان و کنشگری سیاسی، زنان و فرهنگ، ادب و هنر، زنان و دانش، زنان و پوشش، زنان و معماری، زنان و اقتصاد، زنان و نهادهای مدنی، زیست زنانه، مادرانگی زنان و مدیریت نقش ها، زنان و محیط زیست، زنان سرپرست خانوار، نابرابری های جنسیتی، مواجهه زنان با خشونت، زنان و مهاجرت، زنان و زبان زنان و زیست شهری و روستایی، زنان و رسومات، زنان حاملان میراث ناملموس، زنان و خودآگاهی، زنان و جنگ (آسیب شناسی) و مباحث نظری و روش شناسی مرتبط با نسبت تاریخ محلی و تاریخ زنان شامل می شود.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}